Docent zijn,  Teachers blogs

Momentje van geluk

Bedankt voor de leuke les!

Ik sluit de les klassikaal af en de studenten pakken hun spullen om het lokaal te verlaten. Ik groet een aantal studenten en ik maak nog wat grapjes. Sommigen groeten mij vriendelijk terug en anderen lopen snel door. Intussen ga ik naar mijn bureau om mijn spullen op te ruimen. Snel kijk ik naar de tijd, want die vliegt voorbij. Ik moet gauw naar de volgende les in een ander lokaal en pak mijn laptop en boeken. Ik loop richting de deur en drie jongens komen naar mij toe. Verbaasd kijk ik hen aan en zeg: ‘Jongens, vertel…’ Ze zeiden: ‘Mevrouw, bedankt voor de leuke les!’ ‘Het was echt interessant en u heeft alles zo duidelijk uitgelegd.’ Nou, dat was echt een momentje van geluk voor mij!

Momentje van geluk

Ik reageerde verbaasd, dankbaar en opgewekt met ‘dank jullie wel, heren!’ Dat was zo lief van hen. Het was zo mooi en oprecht dat ze dankbaar waren voor hetgeen wat ik had uitgelegd aan hen. Voor mij was dat echt een momentje van geluk. Een momentje van dankbaarheid. Een momentje van vreugde.

Mijn dag is gemaakt

Je hoort niet vaak van studenten hoe ze iets vinden. Als je hier vragen over stelt, dan krijg je wel feedback. Echter als studenten zelf aangeven wat ze van iets vinden – en dat – met een reden, chapeau! Die korte tien seconden waarbij de heren mij dankbaar waren voor mijn les en dit uitspraken, dat heeft mijn gehele dag gemaakt. Het zijn wellicht een aantal uitgesproken woorden, maar woorden zijn net parels. Ze kunnen zeldzaam en waardevol zijn. Ik zie het voor me en ik hoor het ze nog zeggen. Die oprechtheid maakt het zo puur en geeft mij de kracht om me nog meer in te zetten voor studenten die actief deelnemen aan mijn les. Er gebeurt veel op een dag van een docent. Je maakt zowel leuke als minder prettige situatie mee. Daarom was het ontvangen van de complimenten het lichtpuntje van de dag, waardoor mijn momentje van geluk gecreëerd was. Heren, bedankt!

Studenten… don’t be shy and give it a try!

Tot slot heb ik nog een tip voor de iedereen die iets leert van een ander. Jullie kunnen oprecht de dag van een docent maken door gewoonweg oprecht en eerlijk te zijn als je zowel een fijne les hebt gehad. Heb jij veel geleerd en merk je dat alleen die-ene-docent het zo goed had kunnen uitleggen aan jou? Of heb je het gevoel dat je docent extra heeft ingezet om naast een leerzame les, ook een leuke en gezellige les van te maken? Spreek het uit en vertel het je docent. Net zoals docenten jou complimenteren, is het heerlijk om af en toe te horen dat d was. Niet twijfelen, gewoon doen. Be grateful and share happiness: deel jullie momentjes van geluk met elkaar! En laten we eerlijk zijn, die docent krijgt ook een warm gevoel bij jouw positieve energie die je uitstraalt, of niet soms?! Don’t be shy and give it a try!

Wil jij meer blogs lezen over het docentschap of juist comedy video’s bekijken van gekke situaties die ik meemaak in de klas? Klik dan hier

Bedankt voor het lezen en laat een reactie achter, dat zou leuk zijn!
Veel liefs ♥ Mevrouw Bansidhar

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *