Satyagraha performance – India Dans Festival 2015

‘Satyagraha’

Satyagraha dansers en koorNa wekelijks uren lang te trainen in het Korzo theater, heb ik een ervaring in mijn leven opgedaan die ik nooit meer zal vergeten! Optreden met ervaren en professionele dansers, terwijl de opera zangers gefocust zijn en de muzikanten hun best doen…
Het was uniek en bijzonder.  17 & 18 oktober 2015 hebben we opgetreden tijdens het India Dans Festival 2015 in Den Haag!

Satyagraha koorInformatie: Op initiatief van Korzo had Den Haag in 2013 een primeur: het eerste Hindoestaans/Indiase koor van Nederland. In 2014 werd dit koor gekoppeld aan het westerse Dario Fo koor en opende ze samen met het Residentie Orkest Holland-India Festivals. Een nieuwe samenwerking werd geboren. En ze hebben wederom een primeur. De wereldberoemde componist Philip Glass had toestemming gegeven om zijn opera Satyagraha te bewerken voor twee koren. Een langgekoesterde droom van dirigent Rick Schoonbeek. Tijdens het India Dans Festival was deel 1 te zien in combinatie met dans van choreograaf Revanta Sarabhai.

Hieronder zijn korte video’s zien, om jou een impressie te geven van het optreden. Enjoy!