Praag,  Travel & Food Hotspots,  Tsjechië

Charles Bridge

Lopen over de Charles Bridge

Vrienden hebben mij vol lof verteld over hun ervaring als toerist in Praag. Daarbij hoorde ik altijd dat de Charles Bridge een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag is. Charles Bridge wordt in het Nederlands De Karelsbrug genoemd en in het Tsjechisch: Karlův most. In deze blog neem ik je mee naar dit authentiek monument!

www.madhawie.nl

Bushalte Kampa Island

Als toeristen hadden wij de Charles Bridge dus ook op ons lijstje staan. Wij hadden de bus genomen naar de brug. Dit was de Hop on Hop off bus en wij hadden gekozen om de blauwe lijn te volgen, zodat wij de binnenstad konden verkennen van Praag. Wij stapten uit bij bushalte ‘Kampa Island’ en hebben enkele minuten gelopen naar de grote, brede en bijzondere brug.

Moldau-rivier

Eenmaal op de brug aangekomen merkten we hoe ‘beroemd’ het is. Het is namelijk de beroemdste brug die over de Moldau-rivier (langste rivier van Tsjechië) staat. Vandaar dat het onder andere zoveel bezoekers trekt. De Charles Bridge verbindt ook de Oude Stad met de wijk Malá Strana (oudste wijk). Dit is een praktische verbinding, want wij waren zo in de oude stad!

Een brug alleen voor voetgangers

Wat info: de Charles Bridge is 516 meter lang en bijna 10 m breed. Dit merkten wij ook goed, want we waren even uit elkaar om foto’s te maken maar het duurde echt wel even voordat wij elkaar weer gevonden hadden. En dat op een brug! Wat ik zelf als zeer prettig ervaren heb, is dat de Charles Bridge slechts voor voetgangers toegankelijk is. Hierdoor kun je rustig lopen en genieten van het uitzicht, zonder dat er auto’s of andere vervoersmiddelen langs je rijden. A safe place with a beautiful view!

Wil jij meer Travel blogs van mij lezen? Of juist informatie en handige kortingen over Food hotspots?
Klik dan hier

Bedankt voor het lezen en laat een reactie achter, dat zou leuk zijn!
Veel liefs ♥ Madhawie

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *