Praag,  Travel & Food Hotspots,  Tsjechië

Head of Franz Kafka

Sculptuur Head of Franz Kafka

Op Instagram zagen we prachtige beelden voorbijkomen van een draaiend hoofd als kunstwerk. Dit opvallend kunstwerk is een hoofd dat bestaat uit draaiende schijven en heet ‘Head of Franz Kafka’. Deze sculptuur is ontworpen ter ere van de schrijver Franz Kafka. Dit prachtig kunstwerk staat in het centrum van Praag en wij konden het natuurlijk niet laten om hier even langs te wandelen!

Kunstenaar David Černý

David Černý is de kunstenaar van het ‘Head of Franz Kafka’ kunstwerk. David is een Tsjechische, beroemde en internationale beeldhouwer. Hij maakt kunst waarover niet iedereen het eens is.

Ik vind het zelf mooi als er verschil van mening ontstaat. Mensen zijn verschillend en denken ook anders. Daarom vind ik het bijzonder dat een kunstobject ervoor kan zorgen dat mensen op verschillende manieren kijken naar één object.


Waarom een draaiend hoofd als kunstwerk?

Het draaiend hoofd als kunstwerk is een verwijzing naar:
– Meerdere manieren van het leven
– Het werk van de schrijver Franz Kafka
– De psychische problemen waarmee de schrijver worstelde (hij heeft dit beschreven in het boek: ‘De gedaanteverwisseling‘)

Een paar weetjes:

– Het hoofd is 11 meter lang
– De sculptuur bestaat uit 42 schijven van glanzend (roestvrij) staal
– Bij elkaar weegt de sculptuur ongeveer 39 ton
– De sculptuur is te vinden voor de ingang van winkelcentrum Quadrio (adres: Spálená 22)

Wil jij meer Travel blogs van mij lezen? Of juist informatie en handige kortingen over Food hotspots?
Klik dan hier

Bedankt voor het lezen en laat een reactie achter, dat zou leuk zijn!
Veel liefs ♥ Madhawie

4 reacties

 • Romee

  Wauw Madhawie, ik kijk even rond op je blog (en ik zie dat lekker veel upload)! Wat leuk. Ik hou enorm van kunst en het bezoeken van monumenten. Dit plekje komt zeker op mijn lijstje te staan!😍 had er nog nooit van gehoord.

  Tot snel!

  Liefs Romee

  • Madhawie

   Lieve Romee, wat leuk dat jij een kijkje hebt genomen op mijn website. Dat klopt inderdaad! Ik probeer lekker veel te uploaden en vooral te schrijven wanneer ik de mogelijkheid heb. Wat fijn dat je houd van kunst. Als je nog tips/tops hebt voor mijn blog of bezienswaardigheden, dan kun je het uiteraard laten weten. Tot gauw op mijn blog! Liefs, Madhawie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *