Den Haag,  Nederland,  Travel & Food Hotspots

Lunchen in Den Haag: Hug the Tea

Lunchen in Den Haag bij Hug the Tea

Wat doe je als je zin hebt in gezond maar lekker eten? Juist, je gaat nadenken welke leuke tentjes je al kent om je maag goed mee te vullen (en hoopt dat je een aantal kent!). Wij hadden eerder een goed artikel gelezen over Hug the Tea en wilde absoluut een keer proberen wat voor gezonds ze aanbieden. Eerder had ik zelf al gelezen dat Hug the Tea gespecialiseerd is in ‘Matcha’, een groene theepoeder uit Japan. Matcha heeft naast dat het rijk is aan antioxidanten veel gezondheidsvoordelen. Aangezien Matcha in veel maaltijden zit die Hug the Tea aanbiedt, konden we we het niet laten om het uit te proberen. We besloten dus te gaan lunchen bij Hug the Tea in het stadshart van Den Haag!

Menukaart Hug the Tea - Madhawie.nl

Matcha food & organic drinks

Wij kregen een heel mooi ontworpen menukaart van Lisa (eigenaar). Een goed design geeft je overzicht en zin om alles te bekijken en lezen! Wij hadden beiden zin in een lunch waar avocado in verwerkt zou zijn dus dat kwam goed uit, want er waren diverse opties voor maaltijden met avocado!

Wij hadden gekozen voor de volgende gerechten besteld:
– Japanse salade €9. Ingrediënten: spinazie, avocado, komkommer, radijs, kool, tempura en sojasaus met sesam (vegan).

– Avocado toast €7,50. Ingrediënten: radijs, sesam, zeewier tempura,
teriyaki saus en tuinkers
(vegan).

– Hierbij hadden we verse gemberthee (€3) genomen. We kregen een kannetje met heet water en gember erin. We konden het heet water ook weer laten bijvullen wanneer het op was.

– Nagerecht: vegan spongecake €3,50. Hierin was de Matchapoeder ook verwerkt. Vandaar de groene kleur van de spongecake.

Bevindingen

Zowel de Japanse salade als avocado toast was fantastisch op smaak gemaakt! Ik vond de combinatie van de krokante tempura in mijn salade met avocado en spinazie verbazingwekkend goed. Heel fijn dat Lisa ook aangaf dat gewoon kon aangeven of als ik meer dressing wilde in mijn salade (service). Ook de avocado toast was meer dan we hadden verwacht. De smaak van de sesamzaadjes gaf ook een prettige toevoeging aan onze lunch. Het nagerecht was zacht en je proefde de Matcha in de cake. Ik houd wel van zoetigheid dus ik had wel wat zoeter verwacht. Mijn man daarentegen vond de cake precies goed op smaak, omdat het niet de zoetigheid had van een gemiddelde cake. Verder werd ons maaltijd direct gemaakt in de (open) keuken en was proefde alles vers. Het fijne was dat het personeel ons ook goed kon adviseren bij vegetarische opties, dus dat was prettig!

Interieur: simplistisch en rustgevend

Mijn eerste indruk toen ik binnenkwam: het ziet er heel ‘schattig’ en ‘eenvoudig’ uit. Maar deze twee termen bij elkaar met het gevoel wat ik hier krijg is wel ‘rustgevend.’ Je ziet rechthoekige tafels van het materiaal hout. De stoelen zijn in dezelfde stijl maar zonder rugleuning. Je zit als het ware op houten krukjes maar dit is niet storend (tenzij je snel last krijg van je rug natuurlijk). Ik heb mensen zien werken op hun laptop, vergaderen of gewoon lekker zien kletsen en eten bij Hug the Tea. Hun interieur is zo neutraal en geeft rust in mijn ogen.

Kortom: enjoy food without feeling guilty

Wil jij ook bij iedere hap dat goed gevoel hebben voor je lichaam en gezondheid? Wil jij ook onbezorgd je bord tot op de bodem leegeten? Of wil jij gewoon gezonder, schoner en bewuster wil eten en leven? Dan moet je echt een keertje langs gaan bij Hug the Tea om de Matcha producten uit te proberen. Want een goede antioxidant kan geen kwaad, toch? Eén kopje Matcha bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes ‘normale’ groene thee, zeggen ze. In de onderstaande grafiek is de antioxidant-werking weergegeven voor Matcha en een aantal bekende voedingsmiddelen.

Matcha antioxidant analysis - Madhawie.nl

Mijn tips voor jou

Tip 1. Hug the Tea is gevestigd in het centrum van Den Haag, Papestraat 13. Het beste is om er met de fiets of OV te komen en dan een stukje te lopen.
Tip 2). Wil jij net zoals ik, ook bij Hug the Tea lunchen met 30% korting? Reserveer dan via de app TheFork. Meer informatie lees je hier.
Tip 3). Wil jij €20,- korting krijgen na het eten in een restaurant? Dat kan! Ik geef jou een vriendenkorting. Lees hier hoe je jouw korting kunt claimen.

Link naar de website van Hug the Tea: https://hugthetea.com/
Ben jij benieuwd naar andere hotspots in Nederland? Klik dan hier

Heb ik je al kunnen overtuigen om bij Hug the Tea te lunchen in Den Haag? Ik hoop het wel! Misschien komen we elkaar daar nog eens tegen. Laat in de reacties weten wat je van mijn blog vond. Veel liefs ♥ Madhawie

Eindbeoordeling Hug the Tea

Waardering: 5 uit 5.

door recensent Madhawie als Local Guide bij Google (niveau 7)

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *