Delft,  Nederland,  Travel & Food Hotspots

Ontbijten in Delft: Lunchroom Bij Best

Spontaan ontbijten in Delft Bij Best


Wij liepen langs ‘Bij Best’ – een lunchroom voor ontbijt, lunch en koffie. Om 09.00 uur stond de groene deur al open. Terwijl we liepen, keken we naar binnen. Nou, ik kan je vertellen: het zag er heel uitnodigend uit en als iets of iemand mij uitnodigt, dan ga ik ook graag ernaartoe :). Wij liepen dus naar binnen om te informeren wat ze allemaal op de menukaart hadden als ontbijt. Als vegetariër check je altijd wat de mogelijkheden zijn. Het personeel was vriendelijk en gaf aan waaruit we konden kiezen. Daarnaast vertelde ze ook wat de opties waren als vervangers. Daarna gaven ze ons de ruimte om na te denken. Voor ons voelde het prettig aan, dus we besloten om Bij Best te gaan ontbijten. Het was een spontane beslissing maar het voelde goed! 

Continental Breakfast & Bij Best Breakfast

Ik had de ‘Continental Breakfast’ besteld van €11,50. Hierbij kreeg ik:
– Vers brood 2x
– Croissant
– Kaas (een plakje extra i.p.v. de ham)
– Jam

– Pancakes met bosbessen crème fraîche (i.p.v. de ei)
– Yoghurt met met huisgemaakte granola en vers fruit
– Glaasje versgeperste jus d’orange
– Thee


Mijn man had de ‘Bij Best Breakfast’ van €12,95. Na het doorgeven van onze bestelling werd het eten direct vers bereid. We kregen ons eten ook best snel, dat was fijn. Alles aan het ontbijt was goed. De jus d’orange smaakte vers. Het croissantje was ook net uit de oven. Daarnaast heb ik na een lange tijd weer echt genoten van pannenkoeken! Kortom: we hebben enorm genoten van zo een stevige maaltijd. Onze maag was heerlijk gevuld. De eigenaar maar ook het personeel was vriendelijk en leuk om een praatje mee te maken. Leuk om zo te kunnen ontbijten in Delft!

Uniek ontwerp

Wij voelden ons meteen op ons gemak bij deze lunchroom, omdat het een heel positieve vibe heeft. De lunchroom Bij Best kun je kenmerken als ‘knus, gezellig, botanisch en modern’. Ik zal ook uitleggen waarom. Knus en botanisch, omdat er nagedacht is over het interieur. Er zit veel kleur in het interieur maar het is niet storend. Wat ik vooral mooi vond, is dat een zelfde stijl dat gehanteerd wordt als het gaat om kussens, kaarsen en plantjes. Maar daarin zit wel weer variatie. Er zijn zoveel verschillende plantjes die de lunchroom opfleuren. Heel leuk bedacht dus!

Verder kun je ook gezelschapsspellen vinden in lunchroom ‘Bij Best’. Ja, je leest het goed! De spellen staan er niet voor de show maar jij mag er een show van maken, met je familie of vrienden! Je kunt kiezen voor Risk of Stratego maar je hebt ook kaartspellen of Rummikub, genoeg keus dus! De spellen zitten netjes in een houten kastje aan de muur, dus het past mooi bij het uniek ontwerp. Kortom: het is een gemoderniseerd en fijne lunchroom om een hapje of drankje te doen!

Mijn tips voor jou

Tip 1. Ben je met de auto? Let op! Een dagkaart kost €30,- het is handig om te weten dat je kunt parkeren in de volgende garages: De Marktgarage en op de Paardenmarkt. Vanaf de garages is het vijf minuten lopen naar Lunchroom Bij Best.
Tip 2). Als het lekker weer is, dan kun je ook op de boot van ‘Bij Best’ eten. De boot is buiten op de gracht en hier kunnen zeker wel 30 personen op!
Tip 3). Wil jij €20,- korting krijgen na het eten in een restaurant? Dat kan! Ik geef jou een vriendenkorting. Lees hier hoe je jouw korting kunt claimen.

Link naar de website van Lunchroom Bij Best: https://www.bijbest.nl/nl/
Ben jij benieuwd naar andere hotspots in Nederland? Klik dan hier

Heb ik je al kunnen overtuigen om bij Lunchroom Bij Best te ontbijten in Delft? Ik hoop het wel! Misschien komen we elkaar daar nog eens tegen. Laat in de reacties weten wat je van mijn blog vond. Veel liefs ♥ Madhawie

Eindbeoordeling Lunchroom Bij Best

5/5 sterren
door recensent Madhawie als Local Guide bij Google (niveau 7)

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *