Delft,  Nederland,  Travel & Food Hotspots

’t Postkantoor

Een drankje en hapje bij ’t Postkantoor in Delft

Wanneer je loopt in het centrum van Delft en plotseling een uitnodigend terras ziet dat lijkt op een strandtentje… gezellig! ’t Postkantoor is de naam van dit café en restaurant. Even vlug gekeken op de menukaart wat de mogelijkheden zijn voor vegetariërs die graag een drankje en hapje komen doen. Gelukkig waren die er!f In deze blog neem ik je mee naar ’t Postkantoor in het centrum van Delft!


Brood met tomatenaïoli en tapenade 

Wij wilden graag wat kleins delen om te eten dus brood met tomatenaïoli en tapenade (€5,20) trok ons aan! Gezond, niet te heftig en toch lekker. Daarbij bestelden wij ook nog verse thee met gember en citroengras (€3,60).

Alles in de keuken wordt dagelijks vers bereid bij ’t Postkantoor. Ze werken met zoveel mogelijk lokale leveranciers. Een daarvan is ‘De Diamanten Ring’. Deze ambachtelijke bakkerij produceert vers brood, dat weer geserveerd wordt in het restaurant.
Dit was ook te proeven aan het brood. Het zag, rook en smaakte vers. De dipjes waren ook goed op smaak. Wij houden van rijkelijk beleggen dus de tomatenaïoli was al gauw op. Hiervan hadden we wat extra besteld bij het vriendelijk en professioneel personeel. Daarnaast kwam de thee met verse gember en citroengras samen met honing, suiker en een speculaas. Dat was genieten, vooral omdat er een flinke wind aan de gang was!

Alle smaken klopten en wij hadden genoten van deze tussenstop bij dit restaurant. Enige wat minder was, is dat de heater niet aan kon waar we zaten. Gaf verder niks, want het was een mooie belevenis ’t Postkantoor!

Interieur: gezellig en knus

Je kunt ervoor kiezen om binnen of buiten te zitten en het restaurant heeft dus twee ingangen. Aan de voorkant bij het water maar ook aan de achterkant bij de ingang van het terras. Toen wij langs het terras liepen, trok het direct onze aandacht! Er hingen gekleurde vlaggetjes, veel plantjes en had de ‘vibe’ van een strandtent! Van binnen is het restaurant erg ruim maar ik merkte dat er goed nagedacht is over het interieur. De grote ruimte is knus ingericht in retro stijl. De tafels en stoelen zijn verschillend en het restaurant heeft leuke hoekjes met plantjes, bankjes en diverse soorten lampen. Verder is de ruimte ook licht maar niet fel. Daarom voelde het voelde sfeervol en warm aan.

Tot slot is er ook aandacht voor de sanitaire voorziening. Het was netjes, schoon en kaarsjes waren aan. Fijn dat ook aan deze zaken aandacht wordt besteed bij ’t Postkantoor!

Oud postkantoor

Dit café – restaurant is een oud postkantoor geweest. De ruimte waar vroeger post gesorteerd werd is omgebouwd tot een plaats waar er heerlijk gegeten kan worden. Ook kun je verjaardagen vieren, ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Deze postkantoor is dus helemaal omgebouwd en kun je afhuren voor zowel zakelijk als privégebruik.

Mijn tips voor jou

Tip 1. ’t Postkantoor is gevestigd in het centrum van Delft, Hippolytusbuurt 14. Het beste is om er met de fiets of OV te komen en dan een stukje te lopen.
Tip 2). Wil jij €20,- korting krijgen na het eten in een restaurant? Dat kan! Ik geef jou een vriendenkorting. Lees hier hoe je jouw korting kunt claimen.

Link naar de website van café – restaurant ’t Postkantoor: https://www.postkantoordelft.nl/
Ben jij benieuwd naar andere hotspots in Nederland? Klik dan hier

Heb ik je al kunnen overtuigen om bij ’t Postkantoor wat te eten in Delft? Ik hoop het wel! Misschien komen we elkaar daar nog eens tegen. Laat in de reacties weten wat je van mijn blog vond. Veel liefs ♥ Madhawie

Eindbeoordeling ’t Postkantoor

Waardering: 4.5 uit 5.

door recensent Madhawie als Local Guide bij Google (niveau 7)

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *