Den Haag,  Nederland,  Travel & Food Hotspots

Lunchen in Den Haag: SLA

Lunchen in Den Haag bij SLA

In het weekend is het tijd om te ontdekken! Tijd om de parels van Nederland te vinden om er weer over te kunnen schrijven, voor jou! Samen met mijn man, broer en schoonzus waren we in het centrum van Den Haag. Lunchen in Den Haag was het idee, maar waar? Door op het internet wat vegetarische hotspots te zoeken, kwamen we uit bij ‘SLA’. De foto’s op internet zagen er goed uit. Dat trok ons in eerste instantie al aan. Een van de visies van SLA is dat ze anderen willen inspireren hoe lekker gezond eten kan zijn. Ik wil me altijd wel laten inspireren door zulke positieve gedachtes. Daarnaast waren de recensies ook prima dus tijd om het zelf uit te gaan proberen. Ons plan: op naar het Kerkplein om te gaan lunchen in Den Haag bij SLA!

Salade, bowls, snacks… so much choice!

SLA werkt seizoensgebonden en heeft om de drie maanden een volledig nieuw menu. Als vegetariërs waren wij blij om bij SLA te gaan eten, want wij hoefde niet na te denken of ergens vlees in zou zitten. We hadden keuzes zat en konden kiezen uit diverse salades, soepen, bowls, juices & snacks.

Wij hadden gekozen voor de volgende gerechten besteld:
– Little Bowl van €5. Ingrediënten: komkommer, tomaat, gestoomde broccoli, kwart avocado, kerriehummus & een partje limoen.

– Sweet & spicy falafel van €10,90. Ingrediënten: romaine mix, volkoren couscous, geroosterde bloemkool, gemarineerde wortel, pickled rode ui, oven-baked falafel, kerriehummus, koriander, zonnebloem- & pompoenpitten. Dressing: smeuïge tahin & sinaasappel

– Eigen samengestelde salade €10,90. Ingrediënten: romaine mix, mais, uien, komkommer in azijn, couscous en tempeh als extra proteïne. Dressing: hot chili

Bevindingen

Alles salades waren goed op smaak en lekker met de gekozen dressings. Het vulde goed ons maag voor de komende 1,5/2 uur. Het zou wel lekkerder zijn als de tempeh ook warm geserveerd zou kunnen worden. Daarnaast waren de prijzen redelijk/aan de ietwat hogere kant voor salades. Alles zag er wel vers uit en het personeel kon ons ook adviseren, dus dat was heel prettig!

Interieur: simpel maar mooi

Mijn eerste indruk toen ik binnenkwam: een hele simpele maar mooie lunchtent. Je herkent de SLA restaurants aan het zwart interieur dat een kas uitbeeldt. Het leuke van deze hippe lunchtent is dat je om de keuken waar je je bestelling opneemt, kunt lopen. Je kunt ervoor of erachter zitten. Wat ik ook heb opgemerkt, is dat je in rust kunt werken op je laptop als je daar behoefte aan hebt. Ze hebben verschillende soorten tafels en stoelen maar ook een zachte bank dat een huiselijk gevoel creëert. Daarnaast hebben ze ook leuke plekken aan de muur gecreëerd waar je je heet water kunt bijvullen (free tea refill, yasss!). Die muren zijn ook helemaal groen en het past goed bij het interieur.

Kortom: enjoy food without feeling guilty

Wil jij ook bij iedere hap dat goed gevoel hebben voor je lichaam en gezondheid? Wil jij ook onbezorgd je bord tot op de bodem leegeten? Of wil jij gewoon gezonder, schoner en bewuster wil eten en leven? Dan moet je echt een keertje langs gaan bij SLA om wat Sla met ongelooflijk veel lekkers te eten.

Mijn tips voor jou

Tip 1. SLA is gevestigd in het centrum van Den Haag op het Kerkplein. Het beste is om er met de fiets of OV te komen en dan een stukje te lopen.
Tip 2). Houd jij van je zelf samengestelde maaltijd? Mijn tip is dan om niet te twijfelen en gewoon je eigen salade samen te stellen. Je geniet optimaal van je eigen creativiteit, wensen en datgene wat jij écht wilde eten!
Tip 3). Wil jij €20,- korting krijgen na het eten in een restaurant? Dat kan! Ik geef jou een vriendenkorting. Lees hier hoe je jouw korting kunt claimen.

Link naar de website van SLA: https://ilovesla.com/
Ben jij benieuwd naar andere hotspots in Nederland? Klik dan hier

Heb ik je al kunnen overtuigen om bij SLA te lunchen in Den Haag? Ik hoop het wel! Misschien komen we elkaar daar nog eens tegen. Laat in de reacties weten wat je van mijn blog vond. Veel liefs ♥ Madhawie

Eindbeoordeling SLA

4/5 sterren
door recensent Madhawie als Local Guide bij Google (niveau 7)

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *