Dublin,  Ierland,  Travel & Food Hotspots

Samuel Beckett Bridge

  • De Samuel Beckett Bridge is een verkeersbrug in Dublin. Deze brug gaat over de rivier Liffey.
  • Ik vond het erg mooi op van afstand deze brug te zien en wilde het ook graag van dichtbij bekijken. Vanaf de stad heb ik ongeveer zo’n 30-45 minuten gelopen naar de brug. De brug heeft een draai-tuibrug vorm. Het doet mij denken aan de Erasmusbrug in Rotterdam.
  • Deze lange brug werd door Rotterdam gevaren, nadat het op de werkplaats in Krimpen aan den Ijssel was opgeleverd. Toch bijzonder om deze link met Nederland te kennen!
  • De vorm van de brug zie je heel duidelijk en komt ook mooi op je foto’s. De gebogen vorm geeft de brug het beeld van een harp. Dit is tevens het nationaal symbool van Ierland!
  • Feitjes: het heeft ongeveer 2,5 jaar gekost om de brug te bouwen en het is op 10 december 2019 geopend. De brug is 120 meter in de lengte en 48 meter hoog. De Spaanse Santiago Calatrava is de architect van deze brug. De brug kan in een hoek van 90 graden worden geopend, waardoor scheepvaartverkeer van en naar zee ongehinderd doorgang vindt.
  • Mijn tips voor jou: als je van bezienswaardigheden of kunst houdt, neem dan zeker een kijkje bij deze bijzonder gevormde brug. Je kunt langs het water ook zitten op de bankjes en uitwaaien. De brug is mooi gelegen aan het water en je kunt langs het water heerlijk een hapje of drankje doen om nog van het uitzicht te genieten. Ik heb gegeten bij ‘Rockets by Eddie Rocket’s’ en het was ge-wel-dig! Je kunt meer hierover lezen in de blog daarover onder het kopje: Holiday Hotspots, Dublin. Een laatste tip; je kunt ook nog in de omgeving een wandeling maken. Je komt onder andere gezellige eettentjes van diverse keukens en ‘National College of Ireland’ tegen. Leuk om een kijkje te nemen een foto te maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *