Praag,  Travel & Food Hotspots,  Tsjechië

Strahov bibliotheek

Strahov Monastery

Strahov Monastery, zo wordt de bibliotheek, die tevens een klooster is genoemd in Praag. Het ligt in het Burchtdistrict en is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Wij waren toch in de buurt en besloten een kijkje te nemen van binnen, omdat de Strahov bibliotheek bekend staat om zijn indrukwekkende ontwerpen. Dit zou vooral te zien zijn op de muren en plafond in de bibliotheek.


Kosten en tips

Eenmaal aangekomen was er een kleine ingang en dus een rij tot aan buiten. Eenmaal aan de beurt moesten we 120 Tsjechische kronen betalen voor de entree (€4,48). Gelukkig accepteerden ze ook studentenkorting (op vertoning van je studentenkaart) dus hadden we 80 kronen betaald per persoon (€2,98). Als we foto’s zouden willen nemen, dan zou dat 50 kronen p.p. (€1,68) kosten. Je zou dan een gele, ronde sticker krijgen waarop stond dat toestemming hebt om te fotograferen (uiteraard zonder flits). Toevallig liepen een aantal gasten net naar buiten die de gebruikte sticker plakte op de mouw van een van mijn nichtjes. Hierdoor konden wij de sticker ook gebruiken en hoefde wij niet te betalen voor het maken van de foto’s. Ontzettend handig en fijn! Onthoud deze tip dus voor het krijgen en doorgeven van de sticker als je kosten wilt besparen ;).

Van afstand beschouwen

Bij de ingang van de bibliotheek zag ik meteen een prachtig vormgegeven plafond en boekenkasten met barok patronen. De bibliotheek heeft meer dan 200.000 boeken! Daarom wilde ik ook graag doorlopen om alles van dichtbij te bekijken, maar helaas. Ik liep tegen een gespannen koord aan die tussen de toegangsdeuren verbonden was. Bezoekers mogen niet de zalen binnen en hier wordt ook streng toezicht op gehouden. Dat vonden wij natuurlijk wel jammer, want het zag er bijzonder uit en we hadden het graag van binnen goed bekeken. De kleuren, vooral ontwerpen en boeken riepen mij bijna om een kijkje te nemen maar dat kon niet. Dit geldt voor beide zalen. Je kijkt dus vanaf een afstand naar de bibliotheek en maakt foto’s vanaf de ingang, voor het koord.
Ondanks de afstand die je inneemt is het toch fijn om iets cultureels, historisch en kunstig gezien te hebben. Bekijk de foto’s voor een impressie!

Strahov bibliotheek bezoeken

Website: Strahovklooster
Adres: Strahovske nadvori 1
Openingstijden: 09.00-17.00 (tussen 12.00 en 13.00 gesloten)

Raadpleeg de website van het Strahovklooster voor actuele prijsinformatie en openingstijden.

Wil jij meer Travel blogs van mij lezen? Of juist informatie en handige kortingen over Food hotspots?
Klik dan hier

Bedankt voor het lezen en laat een reactie achter, dat zou leuk zijn!
Veel liefs ♥ Madhawie

Eén reactie

  • Sheetal

    Zo leuke blog didi, ik wil er ook heen!! Kun je schrijven over cafés in Praag? Of misschien eetplekjes?

    Kan niet wachten om t te lezen!!

    Liefs,

    Sheetal

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *